TØNSBERG DOMKIRKES JENTEKOR

 


Hvor finner du 35 sangglade ungdommer på leting etter nye eventyr?

For eksempel i Prahas fantastiske gågater!
Denne turen begynte som alle jentekorets tidligere langturer; vårt fantastiske styre la hjernene sine i bløt og prøvde å finne et perfekt reisemål, hvor vi kunne få prøvd ut akustikken og Tonny kunne få dratt noen toner på pianoet. Forslagene var mange og iveren blant styremedlemmene var stor, men etter mye om og men var destinasjonen valgt, og Tsjekkia var plutselig ikke langt unna. Flybilletter ble bestilt, hotellrom reservert, konserter planlagt, og lørdag attende juni landet hele Tønsberg domkirkes jentekor i Tsjekkias hovedstad Praha.

 Det første vi gjorde var å sjekke inn på Hotell Luna, som lå tjue minutter med buss unna Praha sentrum. For å bli bedre kjent, tok vår søte, norsktalende guide, Michaela, oss med på en runde i hjembyen sin, delvis til fots og delvis med buss. Severdighetene dukket opp på rad og rekke, og da vi besøkte slottet, haglet blitsene fra kameraene våre like tett som fra en japansk turistbuss i norske fjell.

 Andre dagen skulle vi delta på en messe i en liten, men veldig koselig menighet. Og etter flere kopper te for å renske opp ”morrastemmen”, tok en buss oss med til kirken. Der satt vi i vel en time og forstod ikke annet enn det vi selv sang. Men på tross av språkforskjellene, hadde vi en koselig kopp kaffe med presten og andre fra menigheten etter gudstjenesten. Etter en time med hyggelige samtaler om opptredenen vår, som ble veldig godt mottatt, delte koret seg i flere små grupper, og vi fikk tilbringe ettermiddagen i solfylte Praha slik vi selv ville. (Noe som selvfølgelig betydde shopping for mange.)

 Søndag kveld dro vi og så en uvanlig fremføring av Mozarts nydelige opera Don Giovanni. Med musikk fra et stereoanlegg, beveget marionettedokker seg lett over den lille scenen.

 I løpet av mandag og tirsdag opplevde vi mye. Vi hadde blant annet en egen konsert i en praktfull kirke midt i gamlebyen i Praha. Akustikken var ikke på vår side, så resultatet kunne blitt bedre, men vi håper at tilhørerne ikke ble sittende bare av høflighets skyld…Vi var også på tur til en mindre by, Liberec, en og en halv times kjøretur fra Praha. Der holdt vi en konsert for et talentfullt barnekor, som til gjengjeld gav oss en smakebit av deres repertoar. Babylon, et senter i Liberec med blant annet et stort badeland, fikk også besøk av sangerne fra Tønsberg.

 Onsdag var vår siste dag i Praha, og uten noe spesielt på programmet, hadde vi alle en deilig, avslappet formiddag, uten sang eller ”mas” fra turledere. Som en skikkelig avslutning på hele turen, spiste vi alle på restaurant hvor det ble et tårevått farvel med de sangerne som slutter i koret etter dette semesteret. Etter en god og rørende avskjedsmiddag, entret vi salen i ”Ta Fantastika”, klare til å se lysforestillingen ”Aspects of Alice”. Men selv om forventningene var store, greide besetningen bak stykket å sjokkere oss. Trollbundet satt vi og stirret på alle de spennende hendelsene på scenen i 90 minutter til en brakende applaus til slutt vekket oss av ”hypnosen”.

 Morgenen etter var det mange trøtte, men smilende ansikter å se i hotellkorridorene. Og da alt var pakket og klart, vinket 35 sangglade ungdommer farvel til hotellet, til Praha og Tsjekkia. Torsdag kveld kunne spente foreldre igjen treffe sine barn og få høre om vidunderlige kirker, nye vennskap, kveldsunderholdning og mye, mye mer.

 På vegne av hele koret kan jeg med sikkerhet takke Runa og Tonny, og alle de andre som hele tiden jobber for at vi skal få minner for livet. Dere gjør en utrolig jobb, og jeg kommer i hvert fall ikke til å glemme denne turen med det første.

Se flere bilder her.

Tekst: Randi Helena Lauvrak