TØNSBERG DOMKIRKES JENTEKOR

 


Kortur til Spania 2007

 

Fredag, reisen til Guardamar, Spania

Nøyaktig fire timer etter oppmøtet ved Solvangkirken (som var klokken 03.15) satt alle klare på flyet. Først to timer med buss, og siden nesten to timer i innsjekkingskø. Vi var alle enige om at nordmenn virkelig ikke eier folkeskikk når det kommer til det å stå i kø! Men kom oss jo til sist frem til skranken, og fikk sjekket inn. Og da var det bare å kjappe seg til flyet. Da vi kom til Spania, ble vi busset til Guardamar og Hotel Mediterrano. Da var det tid for innsjekking, utpakking og handling av vann. Siden var det lunsj på stranden, og så fikk man gå litt rundt og bli kjent i Guardamar.

Så var det tid for middag på hotellet, og kveldsmarked. 

 


Vi var rimelig slitne da det til slutt var leggetid!

 

Lørdag, konsert og jakten på paraden som aldri kom

 

Frokost klokken ni, og øvelse klokken ti. Mange trøtte jenter, men det var allikevel lyd i koret! Konserten i kirken Parroquia de la Inmaculada Concepcion i Torrevieja gikk veldig bra! Flere publikummere som sa «muchas grácias» og «muy bien» etterpå, til alles glede. Utrolig nok klarte alle jentene å holde seg på bena under konserten, til tross for kappene som er mer enn varme nok i Norge! Så da turen gikk til Skandinavisk senter, og vi fikk mat og kald drikke der, var det mange store, fornøyde øyne å se rundt bordene! 

Klokken fire gikk bussen tilbake til hotellet, og folk fikk avkjølt seg litt i havet, før bussen igjen kom og brakte oss til Restaurant Andaluz utenfor Torrevieja.Tror nok at alle var enige om at det var en av de bedre restaurantene de har vært på, ikke nødvendigvis på grunn av maten, men på grunn av servitørene og de to gitarspillerne. Så da måtte jo bare koret til slutt reise seg opp og synge brudemarsjen. Utrolig hva den kan brukes til! 

 

Halv ni kom bussen igjen og fraktet oss til byen Rojales, hvor vi hadde fått høre at det skulle være et stort opptog, noe alle gledet seg til! Vi gikk rundt i byen, som nesten virket forlatt, og lette og lette. Men ingen parade var å se. Vi prøvde å spørre litt, men ingen kunne fortelle oss hvor den var. Så til slutt vendte vi nesen hjemover, og satset på at det heller var et opplegg i Guardamar, hvilket det faktisk var! Så, selv om vi da ikke fikk sett paraden vi ble lovet, fikk i hvert fall noen sett et slags skuespill som foregikk midt på stranden, og alle fikk sett et flott fyrverkeri klokken tolv. Så gikk turen tilbake til hotellet, og alle fikk seg en god, velfortjent natts søvn.


Søndag, tur til marked og gudstjeneste i sjømannskirken

 

Så kom dagen med semesterets siste, seriøse synging. Klokken 11 kom bussen og brakte oss til et stort marked et stykke unna. På dette markedet var det mulig å kjøpe alt mulig, alt fra vifter og klær, til kjøtt og levende dyr. Ganske fascinerende. Effektiv slankemetode for lommebøker kom vi frem til. Turen gikk så videre til en kinarestaurant i Quesada, hvor jentene ble kraftig fôret, til tross for Runas formaninger om ikke å spise for mye, med tanke på gudstjenesten senere på dagen. Men da det viste seg at vi ble servert nærmere 14 forskjellige retter, var det vanskelig å ikke spise for mye. Det ble en del fnising og pirking i maten, men de fleste virket mette og fornøyde da bussen kom og kjørte oss til sjømannskirken.

 

Til tross for fulle mager var koret helt i stand til å synge like vakkert som alltid, og menigheten virket veldig fornøyd. Etterpå var det tid for deres versjon av kirkekaffe, nemlig kirkegrill! Og utrolig nok hadde koret fortsatt plass til mer mat, vi var alle enige om at foreldre hjemme i Norge i hvert fall ikke trengte å bekymre seg for at vi skulle lide av sult. Så kom tiden for buss tilbake til hotellet, etterfulgt av en avkjølende tur til stranden. I kveldingen ble det arrangert en liten kafétur, og vi fikk igjen utprøvd det lille vi kunne av spansk, som da ble utfylt med tegnspråk.

 

Mandag, Terra Mitica besøket

 

Mandag var dagen koret dro til fornøyelses- og temaparken Terra Mitica, som ligger utenfor Benidorm. Parken er viet til de store sivilisasjonene som har eksistert rundt middelhavet opp igjennom historien; Egypt, Roma, Hellas, Ibiza og The Islands, som består av Malta, Kypros, Libanon, Israel og Syria. Parken er designet både for å underholde og undervise, med simulatorer, berg- og dalbaner, labyrinter, sirkus, tømmerenner, karuseller, elveturer og masse annet. Så da bussen kom klokken seks, var det mange slitne og fornøyde jenter og voksne ledere som sank ned i setene på bussen. Men, alle var enige om at de var godt fornøyde med dagen så langt! På kvelden var det tid for sosiale aktiviteter på den utrolig flotte stranden, i form av leker, en for å lære navn og en for å ”teste” både venn- og ekteskap, til alles store fornøyelse! Og selv om alle hadde hatt en flott dag, var det mange som så frem til den store avslappningsdagen på tirsdag!

 

Tirsdag, den store avslappningsdagen

 

Så kom dagen mange både gledet og gruet seg til: Den siste dagen av korturen, den store avslappningsdagen, og også Runas bursdag! De som ikke allerede hadde brukt opp alt av lommepenger fikk anledning til det, og de som følte at de ikke hadde fått badet og solt seg nok, fikk mulighet til det!

 

 

  

Så ved middagsbordet den kvelden var det mange røde ansikter og slitne kropper. Etter ønske fra koret ble det servert tapas, og de ansatte på hotellet ble takket med brudemarsj og Sommarpsalm,

hvilket de tydeligvis satte pris på.

 

 

Etter middag var det tid for mer leking, og ikke minst det tradisjonelle moteshowet,

  

som var like flott som alltid! Etter dette ble det mulighet for besøk på både kveldsmarkedet og karaokebar. Viste seg på karaokebaren at koret kan synge mer enn bare klassisk!

 

Onsdag, dagen for hjemreise

 

Med en sen kveld på karaokebar kvelden før, og frokost klokken åtte, var det ikke rart at det var temmelig stille på bussen til flyplassen. Men etter hvert som jentene fikk sjansen til å våkne, var det veldig tydelig at de enda ikke var helt utslitte. Det var flere som satt og nøt synet av det kjente og kjære norske landskapet da flyet kom inn over Oslofjorden. ”Se! Trær! Og grønt gress!” kunne man høre flere steder i flyet. Tydelig at ordtaket ”borte bra med hjemme best” fortsatt eksisterer og stemmer! Og da bussen ankom Solvangkirken, var det mange som var veldig fornøyde med å se igjen sine foreldre. Og så, med mange klemmer og noen tårer, endte korturen og korsemesteret for denne gang.

 

Skrevet av

Marit Hobbesland Holm, sanger i Tønsberg domkirkes jentekor

 (foto:tk)